2020医学博士英语统考新大纲样卷完形填空

小白老师说:今天和大家分享医学博士英语统考新大纲样卷的完形填空及答案。完形填空题型不变、分值不变,1 分一题,共 10 分。大家可以直接在手机上复制本文,粘贴到 WORD 文档里面,打印出来仔细研究。



新大纲的来源是国家医学考试中心编写、人民卫生出版社出版的《全国医学博士外语统一考试指南》(2020 版)。国家医学考试中心是全国医学博士英语统考的命题方。

注意:该大纲是全国统考卷的大纲,并不适用于英语自主命题卷的院校。


2020 医学博士英语统考样卷词汇题

Part II  Cloze


Directions:In this part there is a passage with ten numbered blanks, for each of which four choices marked A, B, C and D are listed correspondingly. Choose the best answer, and then mark the letter of your choice on the ANSWER SHEET.


The problem of caring for the weak and sick has existed from the earliest times. The Romans, in times of war, established infirmaries,   51   were used to treat sick and injured soldiers. Later on, infirmaries were founded in the larger cities and were built out of public   52   .


In a way, the Roman influence was   53   the establishment of hospitals. 54    Christianity grew, the care of the sick became the duty of the Church. The monasteries and convents provided most of the hospitals. The custom of making pilgrimages (朝圣) also helped advance the   55  of hospitals. Those pilgrimages were often long, and the travelers had to stop overnight at small inns   56  the road. These inns were called hospitalia, meaning a guest. The inns connected with the monasteries devoted themselves to caring for travelers who were ill or weary, and the name hospital became connected with caring for the   57  .


Since living conditions during the Middle Ages were not comfortable or hygienic, the hospitals were   58  clean or orderly. In fact, many   59  hospital would put two or more patients in the same bed.


But it wasn't   60  the eighteenth century that public hospitals became general in the larger towns of England. Soon, the idea of public hospitals began to spread and they appeared all over Europe.


51. A. for whom      B. in which  

      C. which      D. who

52. A. funds  B. affairs  

      C. figures  D. interests

53. A. capable of   B. respectful of  

      C. accessible to   D. responsible for 

54. A. With    B. For    C. If    D. As

55. A. tradition   B.form   C. Idea   D. skill

56. A. to    B. from   C. Across    D. along

57. A. afflicted   B. affiliated   

      C. addicted   D.affirmed 

58. A. close to    B. far from   

      C. careful about    D. considerate of 

59. A. a     B. such    C. other    D. another 

60. A. in     B. by    C. up to     D. until 


答 案:

51. C     52. A     53. D    54. D    55. C

56. D     57. A     58. B    59. A    60. D


因篇幅关系,新大纲样卷以及听力录音稿会分几次在我公众号全部发出。请持续关注!一起加油!

微信扫一扫
关注“医学博士英语”公众号