2020医学博士英语统考新大纲样卷词汇题

image.png

小白老师说:今天和大家分享医学博士英语统考新大纲样卷的词汇题及答案词汇题型不变,仍然分 Section A 和 Section B 两部分;分值不变,共 20 题,0.5 分一题,共 10 分。大家可以直接在手机上复制本文,粘贴到 WORD 文档里面,打印出来仔细研究。



新大纲的来源是国家医学考试中心编写、人民卫生出版社出版的《全国医学博士外语统一考试指南》(2020 版)。国家医学考试中心是全国医学博士英语统考的命题方。

注意:该大纲是全国统考卷的大纲,并不适用于英语自主命题卷的院校。


2020 医学博士英语统考样卷词汇题

Part II  Vocabulary


Section A

Directions: In this section there are ten incomplete sentences, each of which has a blank. Four words or phrases, marked A, B, C and D, are given beneath each sentence. Choose the word or phrase that best completes the sentence, and then mark the letter of your choice on the ANSWER SHEET.


31. It is believed that the Black Death, rampant in the Medieval Europe _______, killed 1/3 of its population.

A. at large 

B. at random 

C. on end 

D. on average 


32. HIV and AIDS may threaten the fundamental values of society, and any attempt to deal with them presents a _______ challenge.

A. formidable 

B. feasible 

C. favorable 

D. fantastic 


33. Nature never ceases to surprise us. Molecules with ______ structures and properties turn up in the laboratory all the time.

A. bioactive 

B. miniature 

C. bizarre 

D. invisible 


34. ________ is a branch of medical sciences focusing on the cause of a disease.

A. Neurology 

B. Physiology 

C. Pathology 

D. Etiology 


35. The WHO remains the only organization ________ to health for all, regardless of wealth.

A. subjected 

B. submitted 

C. committed 

D. confined 


36. In the United States alone, cancer ________ a thousand lives a day.

A. declares 

B. claims 

C. expires 

D. exclaims 


37. There are many dangers ________ in the operation of the highly technical services that a hospital provides. 

A. inherent 

B. indefinite 

C. indispensable 

D. independent 


38. The brain centers that process numbers seem to be different for exact and ________ calculations.

A. adequate 

B. apparent 

C. approximate 

D. objective 


39. Treatment of persons with viral infection is supportive and utilizes the patient's own inner body defenses to ________ recovery.

A. execute 

B. expel 

C. endure 

D. enhance 


40. I could just see a car in the distance, but I couldn't _______ what color it was.

A. make out 

B. make off 

C. make for 

D. make up 


Section B 

Directions: In this section there are ten sentences, each of which has a word/phrase underlined. There are four words or phrases marked A, B, C and D beneath each sentence. Choose the one that would best keep the meaning of the original sentence if it were substituted for the underlined part, and then mark the letter of your choice on the ANSWER SHEET.


41. Up to 30 percent of all deaths from coronary heart disease can be attributedto cigarette smoking.

A. admitted 

B. exposed 

C. entitled 

D. ascribed 


42. Life in technologically advanced societies has additional perils.

A. advantages 

B. prospects 

C. hazards 

D. adventures


43. Obesity is a condition perpetuated by a diversityof factors.

A. Category 

B. directory 

C. majority 

D. variety


44. Abandon fat diets and heedyour body's hunger cues. 

A. go in for 

B. put up with 

C. pay attention to 

D. get rid of


45. Health is an economic and political asset

A. wealth 

B. essence 

C. circumstance 

D. issue


46. This growth in the morbidityof diabetes is due, in part, to an increase in obesity.

A. repetition 

B. co-therapy 

C. incidence 

D. mortality


47. Experts cautionthat no matter which method patients choose, they may need to wear eye glasses again one day—at least for reading.

A. declare  

B. conclude 

C. warn 

D. claim


48. These techniques were appliedover the centuries.

A. employed 

B. explored 

C. allocated 

D. innovated 


49. Babies need to be held and soothedwhen they are disturbed or hurt.

A. smoothed 

B. calmed 

C.touched 

D. cared 


50. High blood glucoseis a typical symptom of both type l diabetes and of type 2 diabetes.

A. Hyperglycemia 

B. Hypoglycemia 

C. Hyperplasia 

D. Hypoplasia 


答 案:

Section A

31. A    32. A    33. C     34. D    35. C

36. B    37. A.   38. C    39. D    40. A


Section B

41. D    42. C    43. D    44. C    45. A

46. C    47. C    48. A    49. B    50. A


因篇幅关系,新大纲样卷会分几次在我公众号全部发出。请大家放心,样卷的每一个字和音频都会发出来给大家。请持续关注!一起加油!


微信扫一扫
关注“医学博士英语”公众号